KAIP PASIDARYTI POMPONUS IŠ SIŪLŲ IR KĄ SU JAIS NUVEIKTI

Tam, kad pasigamintumėte pomponus iš siūlų, reikės tik dviejų dalykų – storų spalvotų siūlų ir žirklių.

Toliau viskas priklauso nuo būdo, kurį pasirinksite jiems gaminti.

Pomponus galima sukti, pavyzdžiui, ant platesnės liniuotės ar net ant pirštų. Žinoma, galima iš storesnio kartono pasigaminti pagrindą, kuris palengvins visą procesą.

Kartoninio pagrindo plotis ir ilgis priklausys nuo to, kokio dydžio pomponą norėsite pasigaminti. Bet pradėti galite nuo 5 cm. pločio, 12 cm. ilgio kartono su daugmaž 1 cm. tarpu, kaip parodyta nuotraukoje.

Prieš pradėdami sukti siūlus aplink pagrindą ar pirštus, įsitikinkite, kad palikote bent 5-6 cm. siūlo uodegėlę. Kam to reikia? Ji bus reikalinga, norint gerai suveržti ir surišti pomponą.

O dabar pradedame sukti!

Ir tikrai nereikia gailėti siūlų: pasistenkite, kad siūlas aplink kartoną apkeliautų bent 10 kartų. Kuo daugiau siūlo, tuo tvirtesnis ir puresnis bus kamuoliukas.

Baigus sukti, labai gerai ir tvirtai suriškite abu siūlo galus per pompono vidurį. To reikia, kad siūlai neišsipešiotų ir neišsibėgiotų.

Paėmę žirkles, atidžiai, per patį viduriuką, perkirpkite visas iki vienos siūlų kilputes.

Jūsų pomponas jau beveik beveik baigtas: lieka tik pakedenti siūlus, kad visas kamuoliukas būtų gražus ir pūkuotas, o ten, kur reikia, šiek tiek patrumpinti ir sulyginti, kad šie nestyrotų.

O čia tik keletas idėjų, ką galima su jais sugalvoti ir nuveikti! Išlaisvinkite vaizduotę!