LINA ŽUTAUTĖ | KAKĖ MAKĖ IR KATINAS VIENAI SAVAITEI

Apie L. Žutautės kuriamą Kakės Makės personažą esu girdėjusių įvairiausių nuomonių. Sakykime, kad skaitytojai pasiskirstė į dvi grupes: vieniems Kakė Makė kelia simpatijas ir yra jos nuotykių sekėjai, kiti – su ja tiesiog nedraugauja.

O kaip mes? Mūsų namuose Kakė Makė apsigyveno jau senokai, kai į lentyną atsikraustė “Kakė Makė ir didelė Tamsa”, su kurios pagalba bandėme įveikti tamsos baimę ir įsivaizduojamus siaubūnus, tūnančius palovyje. Nors ir nesame pamišę gerbėjai, tačiau dabar knygų lentynoje guli visos L. Žutautės parašytos “Kakės Makės” serijos knygos. Ir jos yra skaitomos. Vėl ir vėl. Kai žvilgtelėjau į amžiaus grupę, kuriai rekomenduojama ši knygų serija, net garsiai prunkštelėjau, tad gal vaikams net neužsiminsiu, jog jie jau seniai turėjo išaugti savo skaitomiausią knygą.

Ir pagaliau mūsų knygų lentynas papildė naujausia knyga “Kakė Makė ir katinas vienai savaitei”. Šį kartą paliesta augintinių tema bei įterpta išskirtinė patarianti žinutė tėveliams nuo psichologės A. Blandės.

Iš kačių parodos Kakė Makė su visa šeima išėjo sužavėti! Kokios katės tvarkingos, švarios ir kultūringos! Kaip tyčia, einant namo jų kelyje išdygsta benamis vienaakis katinas. Kakė Makė užsigeidžia jį pasiimti, tačiau tėvai sutinka priglausti tik savaitei… Padūkėlis katinas tuojau nugraužia močiutės gėles, visur mėto plaukus ir drasko baldus. Bet kaip su juo smagu ir gera! Net šuneliui Čiūčiai jis labai patinka. Ar gali būti, kad katinas jau rado savo namus?

Kakės Makės gerbėjus vėl įtrauks linksma ir pamokanti istorija, kurią papildo spalvingos ir šmaikščios iliustracijos. Tad mažieji skaitytojai tikrai nenusivils.

Tiesa, man kiek pritrūko ankstesnėse knygose buvusio Kakės Makės užduotėlių teikiamo papildomo žavesio, kuris suburdavo mus visus ties knygos puslapiais ir dar labiau įtraukdavo.