KLAIPĖDOS ZOOLOGIJOS SODAS

Prisipažinsiu, jog labai ilgai galvojau ar dalintis šia, netoli Klaipėdos esančia lankytina vieta. Pirmiausia, dėl ne kartą girdėtų neigiamų atsiliepimų, kurie susiję su ten esančių gyvūnų laikymo sąlygomis. Antra, kadangi patys paskutinį kartą ten lankėmės prieš kelis metus, tai nei paneigti, nei patvirtinti šių teiginių negaliu.

Tačiau visgi dalinuosi. Dalinuosi mūsų tuometiniais įspūdžiais, o jei kas lankėtės pastaruoju metu, būtų smagu, kad pasidalintumėte savo nuomone ir patirtimi.

Taigi…

Klaipėdos zoologijos sodas savo veiklą pradėjo 2001 m. ir yra įsikūręs Klaipėdos rajone, Jonušų k.

Kaip skelbiama zoologijos sodo internetiniame puslapyje, zoologijos sode priskaičiuojama apie 200 vienetų gyvūnų. Šią kolekciją sudaro per 150 rūšių, iš kurių nemažai yra įtrauktos į Lietuvos ir Tarptautinę raudonąsias knygas. Gyvūnų rūšių didėjimas sodo ekspozicijoje teikia didesnes įmonės veiklos galimybes. Juo didesnė gyvūnų įvairovė, tuo ji darosi patrauklesnė gamtos pasiilgusiam žmogui ir pritraukia didesnius lankytojų srautus. Nuo 2014 metų sodas gavo naują statusą ir pakeitė pavadinimą. Klaipėdos zoologijos sodas gali didžiuotis turėdami vienus iš rečiausių Pabaltijo šalyse baltuosius tigrus.

Šiame zoologijos sode kartu su vaikais lankėmės prieš gerus keturis metus.

  • tai puiki vieta praleisti laiką su vaikais. Metinukui jau turėtų būti pats tas.
  • yra pakankamai talpi automobilių stovėjimo aikštelė, kuri savaitgaliais ir geru oru apie pietus jau būna pilnutėlė, lauko tualetas. Kai mes lankėmės užkandžių nusipirkti nebuvo galima, tačiau kioskelį pastebėjau ir tikėtina jog vasarą jis veikia.
  • išvyką į zoologijos sodą siūlyčiau rinktis saulėtą dieną. Jei ta saulėta diena bus po ką tik praūžusio lietaus, įsimeskite guminukus, nes bus patogiau ir ne taip gaila batų. Skirtingai nei Kauno zoologijos sodas, šis negali pasigirti asfaltuotais takeliais.
  • čia ne tik gausu įvairiausių gyvūnų, bet kai kurie iš jų vaikšto laisvai, migruodami tarp aptvarų ir lankytojų takelių (lamos, elniai), o ir maitinti savo atsineštomis daržovėmis ar duona juos galima.
  • mėgstantiems paniurzgėti dėl vargšų nelaisvėje esančių gyvūnėlių (man taip pat juos norėtųsi matyti laisvėje) … siūlyčiau ten nevykti tiek dėl savo nervų, tiek dėl kitų.

P.S. pabambėjimas: niekaip nesuprantu, kodėl net zoologijos sode kai kurie lankytojai negali apsieiti be alkoholio ir KAM reikia erzinti gyvūnus (taip ir norisi pasiūlyti įkišti galvą į tigro narvą). 

P.S.S. Jei reiktų rinktis tarp Klaipėdos ir Kauno zoologijos sodo … nesirinkčiau. Viename artimesnis kontaktas su gyvūnais, kitame didesnė kai kurių rūšių įvairovė. Vienas jau susikūrė savo istoriją, kitas dar tik kuria savąją. Tad abu verta aplankyti.