ANTANO MONČIO NAMAI-MUZIEJUS

Skulptoriaus A. Mončio namus-muziejų rasite Palangoje, šalia Pasakų parko.  Jo nepastebėti tiesiog neįmanoma: dangaus mėlio fasadas traukia praeivio akį.

Tik ar verta į jį užsukti? Štai kur klausimas.

Ieškodama, kur būtų galima nueiti Palangoje su vaikais, atradau Makaliaus siūlomas lankytinas vietas. Tarp jų ir buvo A. Mončio muziejus. Labiausiai įsiminė tai, jog jame eksponatus galima liesti. Va čia tai smagu!!!

Realybė šiek tiek kitokia. Kaip mums buvo pasakyta, anksčiau eksponatus buvo galima drąsiai liesti ir net su jais “žaisti”, tačiau laikui bėgant teko prašyti lankytojų elgtis šiek tiek atsargiau: ekspozicija neina jaunyn. Ypač “medinukai”.

Pagrindiniai muziejaus eksponatai išdėstyti erdvioje ir šviesioje antro aukšto patalpoje. Aš ten galėčiau praleisti ne vieną valandą: tokia ramybė apima. 

Ilgai čia neužtruksit, tačiau visgi yra kur akis paganyti tiek suaugusiam, tiek vaikui.

Kas labiausiai traukia mažųjų akį? Tai ant sienos iškabintos “kaukės”, švilpynės, kurių skleidžiamus garsus galima išgirsti užsidėjus ausines. Dar keletas “linksmų” skulptūrų.

Antrame aukšte, prieš įeinant į pagrindinę salę, yra toks mini veiklos kampelis. Bent jau buvo pernai. Ten radom piešimo lentelę, vaikai galėjo pabandyti padaryti atspaudus, paštampuoti ir pan.

Pirmame aukšte, visai šalia kasos, yra dar viena erdvė: ten ekspozicijos atvyksta į svečius.