PALANGOS INSEKTARIUMAS

Šis insektariumas – vienintelis Lietuvoje specializuotas nariuotakojų zoologijos sodas, kurį 2014 metais įkūrė M. Maurukas ir E. Čepulkovskis. Jame eksponuojami vorai paukštėdos, tarantulai, šimtakojai, skorpionai, vabalai, maldininkai ir gyvalazdės. Lankytojai supažindinami su gyvūnais ir jų aplinka.

Tai įdomi vieta, kurią bent jau vieną kartą vertėtų aplankyti, net jei jums tokie “augintiniai” ir ne prie širdies.

Patalpa, kurioje įsikūręs nariuotakojų zoologijos sodas, nėra labai didelė (gal ateityje plėsis), todėl jei ten vienu metu susitiktų daugiau nei 10 lankytojų, pritrūktų judėjimo laisvumo.

Atvykstantiems automobiliu nuo Klaipėdos pusės surasti zoologijos sodą padės kelio ženklai. Tiems, kurie keliaus pėsčiomis ar mašina, tačiau nuo miesto pusės, vertėtų būti atidesniems: mūsų trijulė buvo ne vienintelė, kuriai iš pirmo karto nepavyko surasti už kampo įsikūrusio insektariumo.

Keliaujantiems su mažaisiais (1-4 metų) ir pėsčiomis, siūlyčiau dėl viso pikto pasirūpinti stipriomis rankomis ar vežimėliu: iki insektariumo, einant nuo Basanavičiau gatvės, teks nemažai paėjėti. Atstumas ir pakankamai šilta/ šalta diena net ir ištverminguosius gali nukamuoti.

Ruošdamiesi lankyti insektariumą, galite įsidėti užkandžių ar atsigerti, tačiau netoliese įsikūrusi didelė parduotuvė daugelį extra situacijų padės išspręsti.

Jei, kaip ir mes, nesate dideli nariuotakojų žinovai, rekomenduoju priimti pasiūlymą arba patiems paprašyti mini ekskursijos-pristatymo. Sužinosite tikrai nemažai apie zoologijos sodo gyventojus, jums parodys kur slepiasi didieji slapukai, o drąsieji galės paliesti ar palaikyti kai kuriuos gyvius. Tikrai verta, nes priešingu atveju apžiūra užtruks 10 minučių ir bus panaši į “VORAS. VORAS. VORAS. TARAKONAS. tuščia?! SKORPIONAS. pabaiga”.

Ar apsilankysime ten dar kartelį? Tikriausiai taip, bet ne artimiausiu metu. Mmm… Smalsumą patenkinom, o sekantį apsilankymą planuočiau arba atsiradus jame naujiems egzotiškiems ir itin retiems gyventojams, arba kai/jei vaikai ims daugiau domėtis ir norės papildyti teorines žinias.