UŽGAVĖNIŲ MIELINIAI BLYNAI

Užgavėnės jau ryt, tad pats laikas pagalvoti apie vaišes sau ir užklydusiems persirengėliams-prašinėtojams.

Šį kartą pabandykime išsikepti purių mielinių blynų. Tik turiu įspėti: ši porcija – tikrai šventinė. Jei jūsų šeimyna nėra didelė arba neplanuojate vaišinti svečių, o tik norite gardžių blynų pusryčių stalui, tada reikiamus ingredientus mažinkite per pus.

INGREDIENTAI:

  • 500 ml pieno
  • 500 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 11 g sausų mielių
  • 5 v. š. cukraus
  • žiupsnelis druskos

Pieną šiek tiek pašildykite ir sumaišykite su sausomis mielėmis bei 1 v. šaukštu cukraus. Viską gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 min.

Kiaušinius išplakite su likusiais 4 v. šaukštais cukraus bei žiupsneliu druskos. Supilkite mielių mišinį ir viską gerai išmaišykite.

Į mišinį suberkite miltus ir labai gerai viską išplakite. Blynų tešlą padėkite šiltai ir leiskite jai pastovėti apie 20 min., kad tešla pakiltų.

Gerai įkaitinkite keptuvę ir tik tada į ją įpilkite šiek tiek aliejaus kepimui. Blynus geriausiai kepti ant vidutinės kaitros.

Į įkaitusią keptuvę su aliejumi, dėkite po nedidelį šaukštą tešlos, leiskite gražiai pakilti ir apskrusti. Tada atsargiai apverskite blynus ir leiskite jiems baigti kepti.

Iškepusius blynus galite dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Tačiau, asmeniškai aš, šią dalį dažniausiai praleidžiu ir blynai keliauja tiesiai į lėkštes.

Patiekti galite su uogiene, grietine ir cukrumi, o tie, kurie nėra dideli smaližiai, gali 1-2 v. šaukštais sumažinti cukraus kiekį blynų tešloje ir blynus gardinti ne tokiais saldžiais pagardais, pvz., tepamu varškės sūreliu ir rūkyta lašiša.

Skanaus ir smagios jums Užgavėnių dienos!