LAPINIO KOPŪSTO (KALE) TRAŠKUČIAI

Prieš kelis metus šie traškučiai buvo tikra interneto bomba: gamino visi ir kiekvienas. Vieni dalykai į mūsų virtuvę užklysta ir iš jos ramiai išeina, o kitiems lemta pasilikti ir užtrukti ilgėliau. Taip nutiko ir man su lapinių kopūstų traškučiais.

Kol lapiniai kopūstai nepuošia manojo daržo lysvių, jų galima rasti ir parduotuvių lentynose.

INGREDIENTAI:

  • lapinis kopūstas (kale)
  • alyvuogių/saulėgrąžų aliejus
  • šiek tiek druskos

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kol ji šyla, paruoškite kopūstą.

Pirmiausia, labai gerai nuplaukite.

Antra, tam, kad traškučius būtų maloniau valgyti ir jie būtų dar traškesni, pašalinkite tvirtąją lapo šerdį. Tiesiog nubraukite pirštais arba nuplėšykite. Didesnius gabaliukus pasmulkinkite, kad gautųsi vieno kąsnio traškučiai.

Trečia, labai gerai nusausinkite kopūstą.

Ketvirta, į dubenį suberkite lapinius kopūstus, įpilkite šiek tiek aliejaus, įberkite druskos ir viską labai gerai išmaišykite. Kad kiekvienas lapinio kopūsto lopinėlis pasidengtų aliejumi.

Penkta, išdėliokite lapinio kopūsto būsimus traškučius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Stenkitės, kad kiekvienas traškutis nebūtų užgožtas savo kaimyno.

Kepkite apie 10 min., arba iki tol, kol pradės tamsėti ir švelniai ruduoti. Atraskite savo viduriuką: vieniems patinka vos vos apskrudę, o kitiems šiek tiek labiau ir intensyviau traškantys traškučiai.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti skardoje.

Skanaus!