LENGVAI PARUOŠIAMA RŪKYTOS JŪROS LYDEKOS UŽTEPĖLĖ SU SVOGŪNAIS ARBA ČESNAKAIS

Nors žuvis ir nėra labai dažnas svečias mūsų namuose, tačiau tiek aš, tiek vaikai ją mėgstam. Tiesa, turim kelis “reikalavimus”: pageidautina, kad būtų kuo mažiau ašakų. Tad lašiša, upėtakis, jūros lydeka ar ešerys, skumbrė, silkė, tunas – pagrindinės žuvų rūšys, kurioms tenka ta “garbė” puošti mūsų stalą.

O šiandien su jumis dalinuosi dar vienu greitu ir paprastu, bet skaniu receptu iš mūsų virtuvės.

INGREDIENTAI:

  • 1 karštai rūkyta jūros lydeka (apie 400 g.)
  • 1 nedidelis svogūnas arba 2 skiltelės česnako
  • majonezas
  • malti juodieji pipirai, druska

Mūsų namuose yra dvi šios užtepėlės stovyklos. Asmeniškai aš, jūros lydeką mėgstu su česnaku, tačiau kitai šeimos pusei atrodo, jog čia geriausiai dera svogūnas. Tačiau, kad ir kaip ją paruošite, pusryčiams su kava ji puikiai tiks.

Jūros lydeką reikia išdarinėti: nuimti odą, išrinkti visas stambias ir smulkias ašakas.

Žuvį dedame į dubenėlį, į kurį, pasirinktinai, keliauja arba smulkiai pjaustytas svogūnas arba išspaustos česnako skiltelės.

Šakutės arba pirštų pagalba viską sumaišome ir susmulkiname. Ypač tvirtesnius jos gabalėlius. Kad tikimybė paspringti ašaka būtų kuo mažesnė, žuvį galite prieš dėdami į dubenėlį dar ir supjaustyti kuo smulkesniais gabaliukais.

Įdedame majonezo ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.

Kad nepadauginčiau majonezo, dažniausiai įdedu vieną kupiną valgomą šaukštą ir maišau. Jei pritrūksta, galima įdėti papildomai.

Užtepėlę pagardiname maltais juodaisiais pipirais ir druska.

Paprasta ir skanu!