PURŪS MIELINIAI BLYNAI, KURIEMS NEREIKIA KIAUŠINIŲ

Kiekvienai mamai ar kiekvienam blynų mėgėjui privalu turėti patikrintą blynų receptą, kuriuos kepant net ir blogiausią dieną, žinosim, jog viskas pavyks.

Šių mielinių blynų pliusai – purūs, stori, skanūs ir jiems net nereikia kiaušinių.

Na, o iš minusų – tešla reiktų pasirūpinti iš anksto, likus bent 15-30 min iki kepimo, ir reikia šiek tiek įgusti ir išmokti ją “atplėšti” ir įdėti į keptuvę: tešla gaunasi lipni ir tąsi.

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė vandens
  • 2 stiklinės miltų
  • žiupsnelis druskos
  • cukraus pagal poreikį
  • 3 g sausų mielių

Receptai su “stiklinėmis, puodeliais” man nepatinka, nes vis kyla klausimas, tai kiek yra ta stiklinė. Todėl stengiuosi jų vengti arba vis tiek bandyti ir atrasti kiekį gramais ar mililitrais. Bet … Šiame recepte stiklinė/puodelis reikalingas tam, kad padėti su vandens ir miltų proporcijomis.

Savo nuožiūra pasirenkame didesnį puodelį ar stiklinę.

Į dubenį pilame 2 stiklines miltų, beriame cukrų, druską, mieles ir išmaišome.

Į dubenį su miltais pilame 1 stiklinę drungno vandens ir viską labai gerai išmaišome. Tešla turi gautis tiršta.

Uždengiame dubenį rankšluosčiu ir paliekame kilti bent 15 min. Kilimo laikas priklausys ir nuo pilto vandens (pylėte kambario temperatūros ar šiek tiek šiltesnį iš krano), ir nuo kambario temperatūros. Tačiau, kai pradės tešla pūstis ir atsiras matomi oro burbuliukai, galima bandyti kepti blynus.

Prieš kepant, tešlos nereikia išmaišyti!

Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus.

Su didesniu šaukštu kabiname šiek tiek tešlos, atplėšiame ją nuo bendros masės ir perkeliame į keptuvę. Tešlą galima nukrapštyti su kitu šaukštu arba tiesiog pirštu.

Kepame ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių iki kol išsipūs ir gražiai paruduos.

Skanaus!

Pirmoje nuotraukoje tešla iki kepimo kilo apie 15 min. Antroje nuotraukoje – apie 1 val. Abiem atvejais blynai gavosi purūs, bet ilgiau nei 1 val kildinti tešlos nerekomenduoju. Nebent dėsite tešlą į šaldytuvą, kad pristabdyti mielių veiklą.