DIDŽIOJI KINTŲ TUJA

Šiandien trumpai apie galimybę, užsukus į Kintus, pasivaikščioti gryname ore ir pamatyti įspūdingą, daugiau nei 100 metų skaičiuojančią tują.

Kintų miestelyje, šalia girininkijos auga aukščiausia Lietuvoje tituluojama Kintų tuja. Teigiama, jog už mūsiškę Europoje aukštesnė tik Šveicarijos aukštaūgė.

Tikslių duomenų, kada ši tuja galėjo būti pasodinta nėra, tad jos amžių galima spėti tik apytiksliai. Manoma, kad ją pasodino panašiai tuo pat metu, kai buvo statoma ir įrenginėjama Kintų girininkija. Apie 1902-1912 metus.

Iki tujos galima nuvykti tiek pėsčiomis, tiek automobiliu ar dviračiu. Tačiau siūlyčiau automobilį pasistatyti kitapus Kintų mokyklos ir sekant nuorodas, pasivaikščioti miško takeliais.

Takas pakankamai tvarkingas, platus. Drąsiai galima keliauti su vežimėliais. Gal tik kur ne kur kelią gali pastoti šaknis ar akmuo, bet ir tai tik pačioje tako pradžioje.

Pasiklysti tikrai nepasiklysit, nes reikiamose vietose visada stovi nuoroda link tujos.

Manau, šis apsilankymas tikrai patiks ir vaikams: palindę po Didžiosios tujos sijonu, vaikai galės palaipioti ir pasisupti galingose medžio šakose.

Vykstant vasaros metu, manau, tikrai galima suruošti nedidelę iškylą tujos paunksnėje, nes aplink ją driekiasi nemaža pievelė. O tolyn vedantis miško takelis gali reikšti ir tai, jog ištvermingesni vaikštinėtojai gali nukakti iki marių pakrantės ar apsukti didesnį ratą.