RAUDONUOJU KOPŪSTU DAŽYTI VELYKINIAI MARGUČIAI

Eksperimentuojam ir ieškom kiaušinių marginimo būdų, gražiausiems margučių raštams ir spalvoms išgauti.

Praėjusių metų eksperimentas-vinis – marginimas raudonuoju kopūstu. Nežinau, kada tie puodai atsiplaus, bet rezultatais visa šeimyna liko patenkinta. 

Kadangi mums patiko, tad dalinamės ir su jumis.

JUMS REIKĖS:

  • nevirtų kiaušinių
  • raudonojo kopūsto gūžės
  • acto

Pirmas būdas – švelni žydra/žalsva. Stambiai supjaustykite pusę kopūsto. Kadangi eksperimentavome, tai naudojau nedidelę iki 1 kg. kopūsto gūžę. Sudėkite į puodą kopūstą, išdėliokite kiaušinius. Įpilkite tiek vandens, jog kiaušiniai būtų pilnai apsemti. Viską užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 10-15 min. Uždenkite ir palikite bent kelioms valandoms. Geriausiai per naktį.

Antras būdas – sodri mėlyna/smaragdinė. Viską darykite kaip ir pirmuoju atveju, tik … į puodą įpilkite dar ir kelis šaukštus acto.

Taip pat neapsiėjom ir be mano mėgstamiausio marginimo būdo – marginimo kinrožės žiedlapiais. Tik šį kartą po ranka pakliuvo žaliosios ir juodosios arbatos mišinys su įvairiausiais priedais. Kaip ir kitus kiaušinius, juos irgi laikiau per naktį. Kas gavosi?

Kiaušinio lukštas primena seno akmens ar medžio paviršių. Kažkas neįprasto.

Dar vienas būdas, dėl kurio virtuvė ilgai ir maloniai kvepėjo – marginimas malta kava. Kodėl gi ne?!

Sumaliau porą saujų kavos pupelių, subėriau į nedidelį puodą. Ten pat nukeliavo keli kiaušiniai ir 1-2 šaukštai acto. Užvirus dar leidau virti apie 10-15 minučių, o tada palikau mirkti per naktį, o ryte traukėm tamsiai rudus margučius.