ŠVENTINIS ŠOKOLADINIS SKANĖSTAS

Greitai ir lengvai paruošiama prieššventinė dovanėlės idėja.

INGREDIENTAI:

  • šokoladas
  • papuošimai

Ingredientų sąrašas, kaip matote, itin gausus ir išsamus.

Gaminant šį skanėstą-dovaną, svarbu vadovautis keliomis nuorodomis ir patarimais, o visa kita yra tik jūsų improvizacijos vaisius.

Šokoladą galima rinktis baltą, pienišką arba juodą ir jie gali būti su priedais, pvz., riešutais, karamele. Tik labai svarbu, kad šokoladas nebūtų su įdaru.

Šį kartą, kad išgauti margumą, rinkausi pienišką Milka šokoladą su lazdyno riešutais (didelį), o marginimui Schogetten balto šokolado 2 plyteles.

Įkaitiname orkaitę iki 60 ° C.

Į kepimo skardą klojame kepimo popierių ir dedame šokoladą. Pavyzdžiui, į vidurį dėjau nelaužytą didįjį, o aplink išdėliojau baltojo šokolado gabaliukus.

Dedame į orkaitę ir tirpiname apie 30 min.

Šokoladas turi tik suminkštėti ir jokiu būdu nereikia laukti kol pradės bėgioti po visą skardą. Patikrinimui puikiai tinka dantų krapštukas. Jei jau galima lengvai “maišyti” šokolado paviršių, vadinasi jis yra reikiamos konsistencijos.

Išimame skardą iš orkaitės ir nieko nelaukdami imamės papuošimų.

Pirmiausia su dantų krapštuku ar kitu pagaliuku švelniai sumaišykite ir išmarginkite turimą masę. Kad gautųsi vientisa šokolado plytelė, o riešutai, jei naudojote šokoladą su priedais, pasiskirstytų tolygiai.

Tada galima pridėti priedų. Šį kartą naudojau minkštus karamelinius saldainius ir tropinių džiovintų vaisių mišinį.

Karamelinius saldainius supjausčiau nedideliais kubeliais, džiovintus vaisius šiek tiek pasmulkinau ir tolygiai išbarsčiau ant šokolado.

Priedai gali būti kuo įvairiausi: krekeriai, saldainiukai, riešutai ir t.t.

Paliekame šokoladą atvėsti ir sustingti. Kad viskas vyktų greičiau, galite išnešti jį ten, kur vėsiau.

Atvėsusį šokoladą pjaustome arba laužome norimo dydžio gabaliukais, pakuojame ir keliaujame į svečius.