PIEŠIAME RUDENINIUS LAPUS SU VAŠKINĖMIS KREIDELĖMIS

Už lango ruduo visu savo gražumu!

Pats metas jį įsileisti į namus ir pažaisti su rudeniniais lapais.

REIKĖS:

  • kuo įvairesnių rudeninių lapų. Galite naudoti “šviežius”, ką tik surinktus, ir jau šiek tiek padžiuvusius lapus.
  • balto popieriaus.
  • vaškinių kreidelių.

Šis užsiėmimas turėtų patikti tiek vyresniems, tiek, su mūsų pagalba, ir patiems mažiausiems.  Tokius lapų “skeletų” atspaudus ne tik smagu daryti, bet ir puikiai galima pritaikyti kaip dekoraciją vaikų kambariui ar išskirtinei šventinei atvirutei sukurti.

Tad kaip viskas vyksta?!

Visų pirma, išsirinkite patį pačiausią lapą. Uždėkite ant jo baltą popieriaus lapą ir švelniai prispauskite ir prilaikykite, kad niekur “nepabėgtų”.

Išsirinkite norimos spalvos vaškinę kreidelę ir neskubėdami, bet šiek tiek paspausdami, braukite-spalvinkite ties ta vieta, kur yra po lapu pakištas medžio lapas. Vaškinę kreidelę laikykite gulsčiai.

Stambesnės lapo gyslos išryškės greičiau ir lengviau, kai tuo tarpus, norint išgauti smulkesnes – reiks šiek tiek stipriau spustelėti vaškinę kreidelę.

Galite vienu metu sudėti ir spalvinti kelis medžių lapus. Galite kaitalioti kreideles ir sukurti savo spalvų variacijas.

Kad “skeletas” gautųsi kuo ryškesnis, medžio lapą dėkite “gerąja” puse į apačią, nes “bogojoje” pusėje esančios lapo gyslos yra labiau išreikštos.

Laivė vaizduotei!