NELE MOOST. ANNET RUDOLPH: VISKAS GALIMA? ARBA NEĮMANOMA VISĄ LAIKĄ BŪTI ŠAUNIAM

Autorius: Nele Moost ir Annet Rudolph

Pavadinimas: Viskas galima? Arba neįmanoma visą laiką būti šauniam

Leidykla: baltos lankos


Gyveno kartą varniukas, kuris buvo nešaunus, nes nelabai mokėjo gražiai elgtis: nenorėjo dalintis, buvo nemandagus tiek su draugais, tiek su vyresniais. 

Tad ar jam pavyks išmokti būti šauniam, jei ant kortos pastatytas gimtadienis ir dovanos? O draugai ar padės? 


Man patinka pasakos, kurios yra ne tik smagi pramoga, bet tuo pačiu atkreipia dėmesį ir į tam tikras vaikų raidos etapų ar būdo bruožų problemas. Daro tai nemoralizuojant, o žaismingai ir su nemaža šypsenos doze.

Taip pat knygelė nėra tik “sausa” istorija: joje gausu spalvingų ir nuotaikingų iliustracijų, kurios patraukia vaiko dėmesį.

Jei jūsų vaikui karts nuo karto išsiveržia  pykčio ar nepasitenkinimo pliūpsniai, jei nelabai sekasi dalintis su kitais arba trūksta pakantumo ir pagarbos aplinkiniams, o gal tiesiog norite užtvirtinti kas yra tinkamas, o kas – netinkamas elgesys, tai ši knygelė tikrai turėtų atsirasti jūsų vaiko bibliotekoje.

Kiek atkreipiau dėmesį, mano vaikams tikrai labai greitai pabosta “mamos moralai”. Na niekam nepatinka jų klausytis. Todėl smagu turėti priemonę, kuri pamokymą leidžia nukreipti ne tiesiogiai į vaiką, bet perteikti jį pasakos pavidalu per kito (šiuo atveju varniuko) elgesio pavyzdį.

Žinoma, pasaka ir liks tik pasaka, jei neįterpsite savo trigrašio. Tad nepamiškite kalbėti su vaikais, tiek skaitydami, tiek perskaitę knygelę.