KINTŲ GIRININKIJOS PAŽINTINĖS REKREACIJOS TAKAS

Pernai, vieną šaltą žiemos dieną, išsiruošėme pajudėti Ventės rago kryptimi ir aptikom smagų pažintinį taką.

Važiuojant Ventės link, dešinėje kelio pusėje galima pastebėti medinę iškabą, nurodančią kryptį link Kintų girininkijos pažintinės rekreacijos tako.

Tako pradžioje yra pakankamai erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, pavėsinė, su įrengta laužaviete, medinė persirengimo kabina ir, esant reikalui, net medinukas WC. Suoliukus ir šiukšliadėžes rasite ir eidami taku.

Take tikrai nepasiklysite: yra ir žemėlapis, ir nuorodos bei informacinės-pažintinės lentelės. Nors kai kur jau pagadintos. Tad  ne tik kojas pramankštinsit, bet ir šį tą naujo sužinosit. Tiesa takas neina aplink, tad nuėjus pirmyn, tuo pačiu keliu teks grįžti ir atgal.

Gerai jausis tiek pėstieji, tiek dviratininkai, tiek mamytės su vežimėliais, nors pravažesnių ratų prireiks.

Takas driekiasi marių pakrante, žingsniuojant apie 2 kilometrus pramintu takeliu. Tiesa daugiau džiaugtis galima miško vaizdais, nei mariomis: jas užstoja nendrės. Tačiau žiemos metu tai ne bėda, nes, bent jau mūsų atveju, daugiausiai dėmesio sulaukė mediniai tiltukai, kurių ne vienas ir ne du, bei užšalę upeliukai. O kur dar visokie pagaliai, akmenukai ir galimybė pravalyti plaučius.

Pasiekus bokštelį, atsiveria graži panorama į Kuršių neriją bei marias. Čia galima stabtelėti, pasistiprinti ar susišildyti arbatos puodeliu iš termoso.

Smagu žiemą, dar smagiau, manau, vasarą. Tad tikrai dar grįšim ir šiltuoju metų laiku, kad išnaudoti likusius šio pažintinio tako privalumus.