JAPONIŠKAS SODAS KRETINGOS RAJONE

Šią vietą su šeima aplankyti norėjau jau gana seniai: viliojo nuotraukos bei nugirstos pokalbių nuotrupos. Tad vieną dieną susiruošėm ir išsiruošėm.

Japoniškas sodas – tai neatsiejama japonų kultūros dalis, kuriame susijungia religija, menas ir gamta. 2007 m., vedamas savo vaikystės svajonės, šį japonišką sodą 16 ha plynėje pradėjo kurti Š. Kasmauskas. Skelbiama, jog šis sodas yra vienas didžiausių japoniškų sodų Europoje, kuriame galima rasti tūkstančius bonsai medelių, akmenų sodą, daugybę augančių sakurų, tvenkinius su juose plaukiojančiomis žuvimis. Čia susijungia grožis ir harmonija, kviečiama pasinerti į susikaupimą bei savęs pažinimą.

Japoniškas sodas tikrai įspūdingo dydžio ir kiekviename kampelyje jaučiama, kiek laiko ir darbo bei atsidavimo ir meilės šiai vietai yra skiriama. Taip pat čia nemažai fotoaparato objektyvo vertų vietų.

Tačiau prieš vykstant siūlyčiau labai apgalvoti ir išsirinkti tam tinkamą laiką. Sodas turėtų atrodyti įspūdingai sakurų žydėjimo metu arba rudenį, kai medžiai nusidažo skirtingomis spalvomis. Kadangi visa teritorija gana atvira, tai siūlyčiau vengti kelionės karštą dieną, ko nepadarėme mes ir kas ženkliai sumažino patirtą įspūdį. Taip pat, jei jūs kaip ir mes savo tarpe turite kūdikį, siūlyčiau pagalvoti ar neverta vežimėlį palikti mašinoje, o vietoje jo pasinaudoti nešyne: ne visur su vežimėliu patogu ir paprasta važiuoti ar net patekti.