RATU. TARP KARKLĖS IR OLANDŲ KEPURĖS

Vasara jau beveik ant nosies, todėl skubu su jumis pasidalinti mūsų vienos vasaros įspūdžiais keliaujant pėsčiomis iš Karklės iki Olandų kepurės ir atgalios. Gal ir jus įkvėps tokiam žygiui.

Nepaisant to, jog kurį laiką net mokiausi ir gyvenau Klaipėdoje, Olandų kepurėje lankiausi vos kelis kartus. Gėda pelėda.

Nors keliaujant pirmyn ir atgal susidaro apie 5 km., tačiau laikas vargiai “prailgsta”, o ir nuovargiui nuginti galima rasti nemažai sustojimo vietelių. Daug gražių vietų iškyloms.

Tą kartą į kelionę leidomės šešiese.

Savo kelionę pradėjom prie Pajūrio regioninio parko direkcijos. Kol vaikai apžiūrinėjo direkcijoje esantį akvariumą ir interaktyvius informacinius stendus, mes, mamos, susirinkom visą reikiamą informaciją ir … žemėlapius.

Kelią iki pakrantės tikrai pakankamai lengvai rasite ir be žemėlapio. Tiesiog eikite takeliu, vedančiu už direkcijos pastato ir sukite kairėn. Bangų ošimas jums parodys kelią.

Šiame žygyje vežimėliu jau nepasinaudosite. Tad patiems mažiausiems prireiks tvirto jūsų glėbio arba nešyklės.

O kaip vyresni vaikai?

Na, vienintelis pastebėjimas, jog vietomis tikrai patogiau keliauti apsiavus batukus. O šiaip … kelionė tikrai neprailgs: akmenys, bangos, į krantą išmesti lobiai, šlaitai ir nuvirtę medžiai. ROJUS!

Nukakę iki Olandų kepurės, trumpam ten stabtelėjome ir atgal grįžome jau ne pakrante, bet skardžio viršuje vingiuojančiu takeliu. Ekologiniu pažintiniu Litorinos taku.

Vaikams jis gal ir ne toks įtraukiantis, kaip ėjimas pajūriu, tačiau suteikia galimybę pasidžiaugti miško įvairove … bei atsiveriančia nuostabia panorama.

Keliaujant pirmą kartą, karts nuo karto kyla mintis, jog “velnias pasiklydom”, tačiau ieškokite medinių krypties stulpelių ir viskas bus gerai. Šiek tiek daugiau painiavos yra tako gale, kai “atsitrenkiama” į informacinę lentą ir keliuką. Sukite kairėn. Praėję didelį gyvenamą namą atsidursite prie stovyklos užkardos. Kirtę stovyklos teritoriją, ką daryti kaip mus informavo direkcijoje yra leidžiama, ir šiek tiek paėję retai važiuojamu keliu, vėl grįšite prie kelio link Pajūrio regioninio parko direkcijos.

Kas dar?

Užkandžiai ir gėrimai. Must.