BROKOLIŲ SALOTOS SU SPANGUOLĖMIS

Pagaliau brokolis rado kelią ir į mūsų namų virtuvę!

Nežinau kaip jums, bet iki šiol brokolis man buvo viena iš tų daržovių, kurios egzistavimo mįslės negalėjau įminti.

Daržovė. Taip.

Naudinga. …taip…

Bet sunkiai sekėsi rasti jos panaudojimo būdą, kuris skoniu ir kvapu neerzintų. Didesnis nesusipratimas man buvo nebent tik baklažanas. Jis matyt irgi kantriai laukia savo šlovės valandos.

Bet viskas pasikeitė, kai svečiuose paragavau brokolių ir džiovintų spanguolių salotų, tai taip ir tapau ištikima šios daržovės pirkėja. Žinoma, šios salotos anokia naujiena, tačiau asmeniškai man, tai buvo atradimas.

INGREDIENTAI:

  • nedidelis brokolis
  • sauja džiovintų spanguolių
  • 1-0,5 svogūno
  • majonezo pagal skonį
  • malti juodieji pipirai, druska

Nuplauname ir smulkiai supjaustome brokolį.

Dažniausiai nusipjaunu kiek reikia didesnių šakelių, o tada su nedideliu peiliu “prasieinu” per kiekvienos iš jų viršūnėles. Jei reikia dar pasmulkinu. Ką veikti su likusiais koteliais? Aš juos susmulkinu ir taip pat naudoju salotoms arba palieku sriubai ar troškiniui.

Smulkiai supjaustome svogūną.

Nuplauname džiovintas spanguoles ir suberiame į indą su brokoliais ir smulkintu svogūnu.

Pagardiname majonezu ir viską gerai išmaišome.

Šios salotos geros tuo, jog su jomis paprasta eksperimentuoti. Vietoje paprasto svogūno, galima naudoti mėlynąjį, kuris yra šiek tiek švelnesnis. Salotas galite pagardinti sėklomis (saulėgrąžų, moliūgų …), vištiena, obuoliu, kriauše, rinktis vietoje majonezo alyvuogių aliejų ar jogurtą. Tiesiog atraskite savo mėgstamiausią derinį.

Skanaus!