SKYPARK KLAIPĖDOJE

Viena iš vietų, kur vaikai gali išsidūkti –  Klaipėdoje įsikūręs Skypark’as. Jei neklystu, jis veikia nuo 2016 metų rudens ir yra įsikūręs antrame BIG’o pastate.

Lyginant su Vilniaus Skypark’u, jie labai panašūs.

Mes esam gana aktyvi šeimyna. Nors ir nevengiam “kultūringų” pramogų, tačiau kartais norisi, kad vaikai gautų ne tik gerų emocijų dozę, bet ir išsikrautų. Tad batutai – gera idėja.

Pati parko erdvė išplanuota gerai: yra kur pasidėti daiktus, prisėsti ir patogiai stebėti žaidžiančius vaikus, taip pat batutų yra pakankamai, kad esant didesniam lankytojų skaičiui, jie vienas kitam trukdytų minimaliai. Norintiems turėti šiek tiek daugiau erdvės, siūlau nepatingėti ir apsilankymą su vaikais planuoti, kai mažiau žmonių, pvz., vos jam atsidarius (daugiau informacijos gausite, paklausę darbuotojų).

Kas dėl pačių darbuotojų. Buvau skaičiusi, jog jiems trūksta mandagumo, tačiau, asmeniškai aš, jų aptarnavimu esu patenkinta.

Parko minusas yra jų turimos karstynių zonos viena dalis. Čiuožykla. Ką jūs sau manėt? Įsigijote karstynes su čiuožykla, kur vienintelis priėjimas prie jų yra per labirintą, kuris yra vertikalus (reikia lipti į viršų ir dar gana aukštai) ir susideda iš kelių lygių (lyg batutai, tik vietoje vientiso pagrindo jie turi gumines juosteles, pro kurias galima pralįsti ir naudoti kaip atramą lipant aukštyn).

Viskas gerai. Vyresni ir drąsesni vaikai su šia kliūtimi susidoroja. Tačiau su tokiu priėjimu mažesniems (nei 5-6 metai) ir netokiems drąsiems jūs sakote riebų NE TAU! Tenka arba neleisti, arba klausytis įstrigusio-pakibusio vaiko pagalbos šauksmo.

Čiuožykla kaip magnetas traukia daugumą vaikų, todėl manau kažką galima sugalvoti.

Tikriausiai pagrindinis klausimas būtų ar vaikams neatsibosta šokinėti.

Pastarąjį kartą praleidome parke daugiau nei 3 valandas (esam ir 5 valandas išbuvę) ir neišgirdau “mama mes jau norim eiti”. Nors energijos žymiai sumažėja, tačiau dėl galimybės keisti veiklas (šokinėti, laipioti, važinėtis “mašinėlėmis”, prisėsti, atsigulti), vaikai vargu ar po valandos parke jau prašysis namo.

Atsibosti gali nebent mums, tėvams, todėl siūlau pasirūpinti veikla sau (žinoma, jei neplanuojate prisijungti prie vaikų).

O pabaigai dar vienas patarimas. Einant į Skypark’ą rekomenduočiau pasirūpinti gėrimais, užkandžiais (nors jų galima ir vietoje nusipirkti), bei įsidėti atskirus ir patogesnius drabužėlius šokinėjimui (tualetai – atskiri ir juose pakankamai patogu persirengti).