KAIP PASIDARYTI LINKSMUOLĮ OLIZIUKĄ

REIKĖS:

  • plonų pėdkelnių arba puskojinių
  • smulkių pjuvenų (tinka ir graužikams skirtas pjuvenų kraikas)
  • Velykų žolės arba kitų greitai dygstančių sėklų
  • formavimui ir sutvirtinimui bus reikalingos plonos gumytės arba siūlai
  • Oliziuko papuošimui galima naudoti sagas, siūlus ir t.t.

Oliziuką galima gaminti dviem būdais. Pirmas būdas – į puskojinę ar pėdkelnes įberti sėklų, jas tolygiai paskirstyti  ir tada prikimšti pjuvenų. Antras būdas – pirma priberti pjuvenų, o tik tada tolygiai berti sėklas. Antrasis būdas šiek tiek geresnis už pirmąjį tuo, jog nepavykus arba dar kartą norint pakartoti Oliziuko plaukų auginimą jau nereikės visko daryti iš naujo. Užteks atrišti žmogeliuko viršugalvį ir įberti naujų sėklų.

Kai puskojinę prikemšame pjuvenų ir suteikiame apvalią formą, galime suformuoti Oliziuko bruožus: nosį, akiduobes ir ausis.

Tokį Oliziuką dar kartą reikia prikimšti pjuvenų ir ant paviršiaus priberti sėklų, o viršugalvį sutvirtinti gumele ar siūlu.

Nors gaminant Oliziuką, galima naudoti tiek Velykų žolės, tiek pipirinės sėklas ar net perlines kruopas, visgi geriausiai Oliziukas gaunasi su Velykų žole.

Kad Oliziuko plaukeliai pasirodytų greičiau, kiekvieną dieną, iki pirmųjų žalių lapelių atsiradimo, reiktų Oliziuko viršugalvį vis panardinti į dubenėlį su vandeniu. Stebėtina koks jis ištroškęs ir kaip greitai dingsta vanduo.

Vėliau, kai jau žolė prasikals pro pėdkelnes, užteks kasdien apipurkšti vandeniu.

Tad leiskitės į auginimo atradimus su savo vaikais.

O Oliziuko plaukus galima ir formuoti: auginti ilgus, rišti ar net pinti į kasytes arba pakirpti žirklėmis.

Sėkmės!