ILGIAUSIAS KABANTIS TILTAS LIETUVOJE

Sukdami į Lankupius, norėjom apžiūrėti Lietuvos tiltą rekordininką. Radom jį … ir ne tik.

Neseniai atsinaujinęs lankytojus pradėjo vilioti ilgiausiu Lietuvoje pripažintas (130 m. ilgio ir 1,4 m. pločio) ir į rekordų knygą įtrauktas Lankupių kaimo kabamasis tiltas.

Lankupių kaimas nėra toks didelis, jog pasiklystumėt, tačiau … be GPS ir nuorodų paieškos neapsiėjom. Naudingiausia nuoroda buvo www.pamatyklietuvoje.lt puslapyje. Spauskite ne “vykti”, o didinkite/mažinkite dešinėje pusėje esantį žemėlapį su tiltuku. 

Taip pat, jei norite aplankyti ir kitas Lankupių kaimo įžymybes, apie kurias šiek tiek vėliau, siūlau keliauti ta Minijos pakrante, kuri arčiau Kuršių marių.

Įvažiavę į Lankupius, privažiuosite sankryžą, kur tiesiai prieš jus matysis Brastadvario sodyba. Sukite į dešinę. Kiek pavažiavę, kairėje kelio pusėje pamatysite medinę iškabą, kviečiančią pamatyti tiltą.

Tiltas tikrai įspūdingas. Nors atrodo masyvus ir nepajudinamas, tačiau ant jo smagu pašokinėti ir jausti nestiprų “bangavimą” ir sūpavimą. Taip pat įdomus faktas, jog perėję tiltu pabuvosite ir Klaipėdos, ir Šilutės rajonuose.

Jei tuo pačiu asfaltuotu kaimo keliuku, kuriuo važiavot link tilto, pavažiuotumėt dar šiek tiek toliau, atsidurtumėt prie karaliaus Vilhelmo kanalo ir šliuzo.

Va čia ir nežinau ar rekomenduočiau, ar ne. Iš vienos pusės ten nieko įspūdingo: kanalas ir byrantis metalinis šliuzas. Vizualiai nieko gero. Tačiau iš kitos pusės … ši vieta turi nemažai įdomių istorinių detalių, prie kurių taip sakant galima “prisiliesti”, o ne tik paskaityti.

P.S. Prie kanalo ir šliuzų vaikščioti šiek tiek nepatogu, nes, regis, ten aplink privati valda.