KAIP NAMUOSE PASIGAMINTI ŽAIDIMAMS TINKAMO NETIKRO SNIEGO

Šis netikro sniego receptas yra vienas paprasčiausių ir jo gaminimui reikalingų ingredientų sąrašas nėra nei per ilgas, nei per daug sudėtingas: viską galima rasti namų virtuvės spintelėse. Ir dar vienas pliusas – jei vaikai nutartų paragauti “sniego”, jis tikrai jiems nepakenks.

REIKĖS:

  • 1 puodelio krakmolo
  • apie 1/4 puodelio augalinio aliejaus

Puodelis, kurį naudosite krakmolo ir aliejaus kiekiams atseikėti neturi būti niekuo ypatingas ar tikslaus dydžio: tiesiog pasirinkite vieną iš savo turimų arbatos puodelių ir juo naudokitės.

Į sniegui gaminti pasirinktą indą suberkite krakmolą ir pamažu pradėkite pilti aliejų. Dažniausiai šiame etape viskas vyksta neskubant, lėtai tyrinėjant, stebint ir mėgaujantis “sniego” girgždesiu.

Leiskite vaikams patiems minkyti sniegą ir pajausti jo besikeičiančią tekstūrą, bei nuspręsti, kada sniego gniūžtės jau pakankamai tvirtos besmegeniui lipdyti. Tad aliejų pilkite pamažu, po truputį.

Tuo pačiu galite su vaikais pakalbėti ir apie tai, jog kuo sniege yra daugiau vandens, šiuo atveju aliejaus, tuo jis yra lipnesnis. Apie tai kalbėjau ankstesniame savo įraše, Ar žinote, kiek vandens yra sniege?.

Toks netikras sniegas tinka smulkiajai motorikai lavinti, pažinimui bei linksmybėms, besmegenių lipdymui bei piešimui ant sniego – sniegą švelniai suspauskite delnu, o piešimui naudokite paprastą akvarelę su teptuku.