KAIP PASIDARYTI FĖJŲ NAMELĮ IŠ STIKLAINIO

Šiandien kviečiu kartu pasigaminti kai ką pasakiško. Nediduką fėjų namelį iš stiklainio. Vaizduotei ir galimybėms ribų čia nėra.

REIKĖS:

  • ore džiūstančio balto modelino
  • stiklainio su užsukamu dangteliu
  • guašo
  • peilio, teptukų, folijos

Pirmiausia, darbui reikia tinkamai paruošk stiklainiuką. Jis turi būti švarus ir sausas.

Stiklainiuką, iki pat užsukimo, padenkite modelinu. Galima modeliną laužti gabaliukais ir spaudžiant bei lyginant lipinti prie stiklainio išorės.

Yra ir kitas būdas. Galima didesnę modelino dalį iškočioti, kad ir buteliu, supjaustyti platesnėmis juostelėmis ir tada jau lipinti. Tai ypač patogu, kai reikia tvarkingai aplipinti viršutinę stiklainio dalį, ties užsukimu.

Jei norite suteikti modelinu aplipintam stiklainiukui šiek tiek tekstūros ar net paslėpti kai kuriuos trūkumus, tada pravers nedidelis suglamžytos folijos kamuoliukas.

Kaip pagaminti namelio stogą?

Dangtelį pirmiausia taip pat reikia užkloti modelino sluoksniu. Tada imti didesnį modelino gabalą ir ant dangtelio iš jo suformuoti kepurėlę, ant kurios vėliau bus tvirtinamos kitos detalės.

Reikia atminti, jog modelinas gana greitai džiūsta. Jei norėsite padaryti pertrauką, ko patarčiau geriau nedaryti, vertėtų įsitikinti, jog visi pagrindiniai darbai jau atlikti, likęs modelinas suvyniotas pakuotėje ar net įdėtas į papildomą maišelį.

Modelino lyginimui ar sudrėkinimui galima naudoti šiek tiek vandens: sudrėkinti pirštų galiukus ir patapšnoti ten, kur modelinas šiek tiek išsausėjo ar reikia geresnio sukibimo.

Dabar eilė langams ir durims.

Išpjaukite kvadratėlius ten, kur bus namelio langai, ir išvoliojus gabalėlį modelino, formuojami lango rėmai.

Naudojant siauras iškočioto modelino juosteles, galima suformuoti durų rėmą, bei viską papuošti tokiomis detalėmis, kaip durų rankena ar slenkstis.

Tvirtai prispausti detales gali būti šiek tiek sudėtinga. Čia padės anksčiau minėtas vanduo arba galima naudoti dantų krapštuką ar peilį. Tokiu būdu ne tik prispausite smulkesnes detales, bet ir suteiksite šiokį tokį raštą.

O dabar laikas dengti stogą.

Iškočiokite didelį gabalą modelino ir supjaustykitejį nedideliais kvadratėliais.

Dengti stogą reikia pradėti nuo dangtelio apačios, dėliojant čerpes viena šalia kitos ir tvirtai jas prispaudžiant prie stogo pagrindo. Dedant antrą eilę, čerpes reikia dėti šiek tiek aukščiau virš pirmosios eilės. Ir taip iki pat viršaus.

Viršūnėje galima suformuoti nedidelį bumbuliuką ir kotelį. Tada fėjų namelis bus panašus į nedidukę gilę, o gal kankorėžį.

Norint, jog čerpės būtų šiek tiek užsirietusios į viršų, kiekvieną plokštelę reiktų švelniai suploti pirštais ir užriesti.

Kol nepadėjot namelio džiūti, įsitikinkit, jog visos detalės yra gerai pritvirtintos. Ten kur reikia pataisykite.

Fėjų namelis turėtų džiūti bent 10 val. Geriausia – visą parą.

Kai namelis pilnai išdžius, galima jį nudažyti norimomis spalvomis. Dažymui rinkitės platesnius ir minkštesnius teptukus. Šalia turėkite ir mažesnių, jų prireiks smulkesnėms detalėms.

Kad guašas dengtų lengviau, galima jį praskiesti keliais lašais vandens. Gal ir atrodys, jog viskas nuvarvės, tačiau modelinas gana gerai sugeria papildomą drėgmę.

Štai ir viskas. Leiskite nameliui pilnai nudžiūti.

Įtraukite į namelio gaminimo procesą ir vaikus. Jiems tai bus smagus užsiėmimas. Nepergyvenkite, jog kažkas gausis ne taip, kaip norėjote ar planavote. Kitą kartą bus lengviau. Mėgaukites procesu ir kartu su vaikais leidžiamu laiku.