KAIP PASIGAMINTI LINKSMĄ ZUIKUTĮ IŠ KOJINĖS

Pavasaris oficialiai jau čia! Todėl norom nenorom vis labiau akys ir mintys krypsta į pavasarinius darbelius bei pamažu artėjančias Šv. Velykas.

Šiandien kviečiu jus, kartu su vaikais, pasigaminti zuikutį. O jį gaminsime iš kojinės arba pėdkelnių. Nežinau kaip pas jus namuose reikalai su šiais daiktais, bet pas mus kojinės kažkokiu stebuklingu būdu vis išsivaikšto po vieną. Pažystamas jausmas?

JUMS REIKĖS:

  • nebereikalingos kojinės arba pėdkelnių
  • aukštos stiklinės
  • grikių arba ryžių
  • storų siūlų
  • žirklių
  • adatos ir siuvimo siūlų
  • spalvotos juostelės

Jei gaminimui naudosite pėdkelnes, pirmiausia atsikirpkite bent dviejų sprindžių ilgio vieną apatinę pėdkelnių dalį. Jei naudosite kojinę, iškart galite pereiti prie antrojo žingsnio.

Tam, kad kojinę būtų lengviau pripildyti grikiais ar ryžiais, panaudokite aukštą stiklinę.

Kai kojinėje kruopų bus kiek daugiau nei pusė, tvirtai užriškite kojinę siūlu ir suformuokite apatinę zuikio dalį. Paimkite dar vieną siūlo galą, suriškite ir suformuok dabar jau zuikučio galvytę. Vėliau šį siūlą galėsite paslėpti spalvotos juostelės kaspinėliu.

Likusią ir nepanaudotą kojinės dalį, reiktų perkirpti pusiau ir žirklėmis suformuoti auseles.

Zuikiui reiktų ir uodegos juk?

Tam, kad pasigamintumėte pomponą-uodegėlę, reikės siūlų ir žirklių.

Prieš pradėdami sukti siūlus aplink pirštus, įsitikinkite, kad palikote bent 5-6 cm. siūlo uodegėlę. Kam to reikia? Ji bus reikalinga, norint gerai suveržti ir surišti pomponą.

O dabar pradedame sukti. Ir tikrai nereikia gailėti siūlų: pasistenkite, kad siūlas aplink pirštus apkeliautų bent 10 kartų. Kuo daugiau siūlo, tuo puresnė bus zuikio uodegytė. Mažai zuikio uodegėlei pakanka siūlus sukti ant dviejų pirštų.

Baigę sukti, labai gerai ir tvirtai suriškite abu siūlo galus per pompono vidurį. To reikia, kad siūlai neišsipešiotų ir neišsibėgiotų.

Paimkite žirkles ir atidžiai, per patį viduriuką, perkirpkite visas iki vienos siūlų kilputes ir pakedenkite siūlus, kad visas kamuoliukas būtų gražus ir pūkuotas, o ten, kur reikia, šiek tiek patrumpinkite ir sulyginkite, kad šie nestyrotų.

Naudodami siuvimo siūlus ir adatą, pritvirtinkite zuikiui uodegėlę ir išsiuvinėkite nosytę bei akutes. Papuoškite zuikio kaklą kaspinėliu.

Štai ir viskas.

Kadangi šis darbelis kiek sudėtingesnis, tai mažiesiems tikrai prireiks suaugusiųjų priežiūros ir pagalbos, o vyresni vaikai puikiai gali susidoroti ir patys. Tačiau … juk visada smagu kažką nuveikti visiems kartu?