TULKIARAGĖS PAŽINTINIS TAKAS

Tulkiaragės pažintinis takas, kuris atskleidžia gamtos ir žmogaus bendrystę, įsikūręs Krokų Lankos pašonėje, kurį galima pasiekti automobiliu vykstant iš Šilutės.

Pagrindiniu Tulkiaragės traukos objektu tapo sena ir apleista vandens pumpavimo stotis. Sutvarkyta ir atnaujinta ji patraukia akį dar iš toli. Ant lankytojus pasitinkančios siurblinės sienos yra pavaizduota meldinė nendrinukė – pasaulyje sparčiai nykstanti paukščių rūšis, kuri vis dar peri Nemuno deltos Tulkiaragės pievose. Nuo upės pusės lankytojus pasitinka ūkininko paveikslas, nuo kurio veiklos didžiąja dalimi priklauso vietos augmenijos bei gyvūnijos likimas. Ant dar vienos siurblinės sienos naujų gyventojų laukia inkilai paukščiams, nameliai šikšnosparniams ir vabzdžiams.

Užlipus ant siurblinės stogo galima pasižvalgyti į tolius, stebėti vietinių paukščių ir gyvūnų gyvenimus. Tą kartą mums labai pasisekė ir turėjom galimybę stebėti ramiai žolę rupšnojantį briedį.

Tiesa, kai lankėmės, visgi oras ir užlietas kelias atbaidė nuo pažintinio tako, tačiau mintis sugrįžti atgal vis dar gyva.

Kaip skelbiama, Tulkiaragės pažintinio tako ilgis – 1,8 km. į vieną pusę. Žadama, jog savo originalumu sudomins ne tik vandens pumpavimo stotis, bet ir kiti tako statiniai: stendai, edukaciniai eksponatai bei apžvalgos bokštelis ar suolelis.

Tad iki kito karto, Tulkiarage!