ORKAITĖJE KEPTI LIPNŪS VIŠTIENOS SPARNELIAI

INGREDIENTAI

  • apie 1 kg vištienos sparnelių
  • 2-3 v.š. augalinio aliejaus
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. matos saldžios raudonosios paprikos
  • 1 a.š. džiovinto česnako granulių
  • maltų juodųjų pipirų
  • miltai, sparneliams apvolioti

PADAŽUI

Vištienos sparnelius nuplauname, nusausiname ir supjaustome atskiromis dalimis. Kepimui naudosime tik petukus ir vidurinę dalį. Sparnelių galiukus galite užsišaldyti ir pasilikti sultiniui ar sriuboms virti.

Vištienos sparnelius sumaišome su aliejumi, druska, raudona saldžiąja paprika, česnakų granulėmis ir maltais juodaisiais pipirais. Leidžiame pasimarinuoti apie 1 val.

Į atskirą dubenėlį įsipilame apie 5-6 v.š. miltų, o kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

Imame po vieną sparnelio gabaliuką, gerai apvoliojame iš visų pusių miltuose ir dedame į kepimo skardą. Stenkitės tarp sparnelių palikti bent minimalius tarpelius, kad kuo tolygiau apkeptų.

Kepame apie 50 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Kai sparnelių kepimas eina į pabaigą, galima pasiruošti padažą. Įkaitiname keptuvę, dedame sviestą, pomidorų ir Sweet chilli padažą, galiausiai medų. Viską išmaišome ir ant vidutinės ugnies pakaitiname kelias minutes, iki kol ingredientai susimaišys, o padažas kiek sutirštės.

Gamindama padažą, dažnai itin tiksliai nesilaikau nurodytų ingredientų kiekio. Išskyrus sviestą. Pavyzdžiui, naudodama miško medų, kuris man yra kiek intensyvesnis, jo dedu tik 0,5 v.š, o štai pievų ir liepų medus turi kiek švelnesnį skonį, tad jo gali būti ir visas šaukštas. Tas pats ir su padažais. Pirktinio pomidorų padažo naudoju 2 v.š., o naminio kepto pomidorų padažo nepagailiu ir visų 5 v.š. Kartais norisi aštriau, o kartais vos juntamo liežuvio galiuko dilgčiojimo, kurį suteikia 1-2 Sweet chilli padažo šaukštai. Tad su padažu sparneliams drąsiai galite improvizuoti.

Iškepusius sparnelius sudedame į keptuvę su padažu ir gerai išmaišome, kad tolygiai pasidengtų ir jį sugertų.

Skanaus!