GAMINAME LĖKŠTUTĘ PAPUOŠALAMS

Šiandien kviečiu susitvarkyti savo papuošalų kampelį ir kartu pasigaminti lėkštutę papuošalams.

REIKĖS:

  • ore džiūstančio balto modelino
  • akrilinių dažų
  • teptuko
  • švitrinio popieriaus

EIGA:

Pradžioje prireiks vidutinio dydžio modelino gabalėlio. Išminkykite ir iškočiokite iš jo „blyną“.

Tam, kad modelinas neliptų prie paviršiaus, galima naudoti kepimo popierių: jis tam puikiai tinka. Kočiojimui galima naudoti tiek kočėlą, tiek po ranka pasipainiojusį butelį.

Tam, kad būtų lengviau išpjauti apskritimą, patariu naudoti norimo skersmens dubenėlį ar gilesnę lėkštę. Tad pasitelkus į pagalbą dubenėlį, išpjaukite apskritimą, atsargiai nuimkite jį nuo kepimo popieriaus ir uždėkite ant dubenėlio.

Jei atsirado mažų įplyšimų ar norisi palyginti “blyno” kraštelius, tam galima naudoti vandenį. Sudrėkintais pirštais lengvai pašalinsite nedidelius trūkumus. Šiek tiek vandens nepamaišys ir tada, jei modelinas sunkiai minkosi.

Dabar reikia palikti lėkštutę džiūti. Kai viena jos pusė sutvirtės, bus galima ją atsargiai nuimti, kad tolygiai išdžiūtų abi pusės.

Išdžiūvusios lėkštutės kraštus ir paviršių šiek tiek palyginkite švitriniu popieriumi. Jei jo neturite, drąsiai galima naudoti kempinės šiurkščiąją pusę.

Prieš pradėdami piešti ornamentus, gerai išvalykite lėkštutę, kad neliktų dulkelių.

Pieštuku galima nusipiešti būsimo lėkštutės piešinio kontūrus ir tik tada imtis teptuko. Kai lėkštutė atrodys taip, kaip ir įsivaizdavote, leiskite dažams pilnai nudžiūti.

Štai ir viskas!