4 PAPRASTOS DOVANŲ PAKAVIMO IDĖJOS SU ATSPAUDAIS

Kadangi Šv. Kalėdos vis arčiau ir arčiau, jau pats laikas pradėti galvoti apie dovanas ir … įpakavimus.

Dovanos įpakavimas. Kas svarbiau: pati dovana ar išorė, kuri vienaip ar kitaip atsiduria šiukšlių dėžėje?

Jei vadovausimės tik praktiškumu, tai tikrai neverta investuoti į popieriaus gabalėlį, kurį taip negailestingai suplėšome ir taikliai pasiunčiame į kampą. Tačiau…

Man visada smagu stebėti tiek savo vaikų, tiek kitų, kam tenka dovanoti dovanas, veido išraiškas. Ta smalsi ir nekantri šypsena, kuri išdygsta ir pamažu ima skleistis, tikrai verta tų kelių papildomų centų ir minučių, skirtų supakuoti dovaną.

Šiais metais nusprendžiau būti šiek tiek kūrybiškesnė ir išlipti iš parduotuvinio dovanų pakavimo popieriaus  ir maišelių maratono.

Štai mano keturi paprasti antspauduoti dovanų įpakavimai.

Šiems burbuliukams jums reikės tik paprasto pieštuko su trintuku ir dažų.

Šiam dekoravimui galite naudoti tiek eglių, pušų ar tujos šakeles. (Man labiausiai patiko sidabrinė eglė).

Naudodami didesnį teptuką, maniškis buvo 2 cm., ir skirtingų spalvų dažus, galite paprastą vyniojimo popierių išmarginti įvairiausiais raštais.

Ir mano mėgstamiausias – bulvių atspaudai. Šiek tiek kaprizingas, reikalaujantis pasiruošimo, bet … jūs tik pažvelkit argi neatrodo nuostabiai?

Šiek tiek patarimų: rinkitės nedideles (nevirtas) bulves ir prieš pradėdami gaminti atspaudą nupjaukite 1/3 ar 1/4 bulvės.

Galite darbuotis mažesniu peiliuku arba …panaudoti įvairias sausainių formeles. Formelę iki pusės įspauskite į bulvę ir “apipjaukite” aplink ją (formelę). Nuostabu kaip lengvai nuimsite nereikalingą bulvės kraštą.

Gražių ir jaukių jums artėjančių švenčių!