SPRAGINTI KUKURŪZAI

Ilgi tamsūs vakarai vis dar čia. Todėl kad ir kaip po visų veiklų norėtųsi “išvėdinti” galvą vaikštant parke, kojos pačios neša namo.

Ar pastebėjot, jog tokiu metų laiku vakarojant atsiranda vis daugiau stalo žaidimų, spalvinimo knygučių, pasakų, įvairių darbelių ir … filmukų? Vaikams labai patinka mūsų jaukūs filmukų vakarai, kai patogiai įsitaisom lovoj su puodeliais garuojančios arbatos ir DIDELIU dubeniu spragėsių. O kuriam nepatiktų?

Spragėsių turi būti tikrai pakankamai, nes priešingu atveju “there will be blood”, o ramų vakarą tikriausiai mažiausiai kuris iš mūsų norėtų pamatyti įnirtingai dėl paskutinio spragėsio kovojančius vaikus.

Ilgai ieškojau to paprasčiausio būdo, kuris leistų greitai, gardžiai paruošti spragėsius ir svarbiausia jų neprideginti. Regis jį jau radau ir šiandien noriu pasidalinti su jumis.

INGREDIENATAI:

  • 100 g. spragėsių kukurūzų
  • 1-2 v. š. pasirinkto aliejaus
  • 0,5 a. š. druskos

Į 2 litrų ar didesnį puodą įberkite druskos ir įpilkite aliejaus. Gerai sumaišykite.

Kaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros. Aliejui pakankamai įkaitus suberiame kukurūzus ir su šaukštu juos pamaišome, kad pasidengtų aliejumi ir paskirstome, kad būtų tolygiai puode. Puodą uždengiame dangčiu.

Kai pasigirs spragsėjimas, karts nuo karto supurtykite puodą, kad neišsprogę kukurūzai pasiektų puodo dugną. Jei matote, kad viskas vyksta per greitai, sumažinkite viryklės kaitrą.

Kai nebegirdėsite spragsėjimo, galite išjungti viryklę.

Štai ir viskas.

Kukurūzų spraginimui galima naudoti ir kokosų aliejų ir taip džiaugtis kokosais kvepiančiu užkandžiu.

Sviestas? Bent jau man, nepasiteisinęs variantas: sunku sužiūrėti, kada jo per mažai, o kada per daug ir kada jis ima jau svilti puode. Tad mieliau renkuosi aliejų.

Skanaus!