KESADILIJOS – VISADA GERA PUSRYČIŲ IDĖJA

Kesadilijos – meksikiečių virtuvės patiekalas, kuris puikiai tinka pusryčių stalui, greitam užkandimui ar net į iškylos/kelioninį krepšį.

Kuo mane žavi kesadilijos – savo galimybe prisitaikyti prie mūsų skonio ir šaldytuvo poreikių. Jei turite tortilijų ir sūrio, galima sakyti, jog jau galite gaminti kesadilijas. Visa kitą, ką planuojate ar norite dėti, priklauso tik nuo jūsų.

Gaminant kesadilijas mūsų namuose smagiausia dalis būna tada, kai kiekvienas ją pasiruošia tokią, kokios pats nori. Vienas pertepimui nori pomidorų padažo, o kitam įtiks tik majonezas. Vienas nori daug sūrio, o kitam jo reikia tik tiek, kad tortilijos tarpusavyje suliptų. Vienas nori su Chalapos paprikomis ir pupelėmis, o kitam tiks paprasta paprika su pomidorais. Vienas prisidės mėsos, kad birs per kraštus, o kitam užteks vos poros gabalėlių. O kur dar klausimas, kokią mėsa geriausia: vienam kiauliena, kitam vištiena, o kitas ir tuno neatsisakytų.

Tad kesadilijos – puiki mintis greitam užkandžiui ir … likučių sunaudojimui.

Gamindama šį kartą kesadilijas pusryčiams, norėjau sunaudoti išvakarėse kepto kiaulienos kumpio likučius bei nuo šventinio laikotarpio buvo užsilikę net kelios rūšys sūrio. Tad buvo pats paprasčiausias ir niekuo neypatingas, bet skanus, kesadilijų variantas.

MANO NAUDOTI INGREDIENTAI:

Aptepame vieną tortilijos pusę majonezu arba pomidorų padažu.

Ant jos dedame smulkiai pjaustytą mėsą ir gausiai ant viršaus užtarkuojame sūrio.

Ant viršaus dedame antrą tortiliją ir švelniai paspaudome.

Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be aliejaus, ant vidutinės ar dar silpnesnės kaitros kol gražiai apskrus iš abiejų pusių ir išsilydis sūris. Kepimo metu nepamirštame karts nuo karto spustelti, kad visi ingredientai “susirištų”.

Išėmę iš keptuvės, leidžiame kad kesadilija kiek atvėstų. Tada ją supjaustome ir jau galime skanauti.

Skanaus!