DISET DOMINO ŽAIDIMAS MAŽIESIEMS

Stalo žaidimų jau turim surinkę nemažą kolekciją. Vienas jų – DISET domino.

Bandžiau ieškoti, kur jį galima būtų nusipirkti internetu, bet taip ir nepavyko. O saviškį, jei atmintis neapgauna, mes pirkom būtent Norfos parduotuvėje. Kartais ten galima rasti neblogų perliukų.

Kaip galima spėti iš pavadinimo – tai žaidimas, kuris žaidžiamas domino principu, tik pritaikytas vaikams nuo 3 metų. Jei nežinote domino taisyklių, deja, bet instrukcija jums nepadės: lietuvių kalba jos nėra. Šiek tiek gelbėja vaizdinė iliustracija kitoje dėžės pusėje.

Žaidimą sudaro dvipusės kortelės, kurios pritaikytos žaisti mažesniems vaikams (gyvūnėlių domino) arba jau šiek tiek vyresniems ir mokantiems skaičiuoti (skaičių domino). Kortelės spalvingos ir žaismingos.

Pagrindinis pliusas – kokybė ir patvarumas. Kortelės pagamintos iš storo kartono ir daugiau ar mažiau atsparios galimom nelaimėm (lankstymui, kramtymui).

Minusas – kortelės pakankamai masyvios ir mažesniems vaikams nepatogu laikyti. Todėl arba tenka būti jų rankomis, arba stebėti bandymus susitvarkyti su nepaklusniomis ir vos rankose telpančiomis kortomis (kiekvienas žaidėjas gauna po 7 kortas).

Nepaisant anksčiau minėto minuso, žaidimą rekomenduočiau įtraukti į namų žaidimų sąrašą: kokybiškas, lavinantis, tinkamas mažesniems ir vyresniems vaikams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *