GREITAI PARUOŠIAMI SLUOKSNIUOTOS MIELINĖS TEŠLOS PYRAGĖLIAI SU OBUOLIŲ SKILTELĖMIS

Jei prireikė ar užsinorėjote greitai, lengvai paruošiamo deserto, šis receptas kaip tik jums.

SVARBU. Šiame recepte naudojamų ingredientų kiekis priklauso nuo jūsų pačių. Tačiau iš 3 sluoksniuotos mielinės tešlos lapelių, 3 didelių obuolių ir naudojant 5 šaukštus rudojo cukraus bei 1 šaukštelį cinamono, galima iškepti apie 30 gardžių mini pyragėlių.

INGREDIENTAI:

  • sluoksniuota mielinė tešla
  • obuoliai
  • rudasis cukrus
  • cinamonas
  • cukraus pudra

Sluoksniuotos tešlos lapelius išimame iš pakuotės ir leidžiame kiek atšilti. Tam, kad tešla taptų elastinga, užteks ir 10 minučių.

Nusilupame obuolius ir supjaustome 1-2 cm skiltelėmis. Svarbu, kad nebūtų per daug plonos.

Obuolius dažniausiai perpjaunu į lygias 4 dalis, tada pagal poreikį supjaustau smulkesnėmis skiltelėmis. Jei tenka naudoti mažesnius obuolius, pilnai pakanka ir pirminio pjaustymo į 4 dalis. Tada nulupu ir išpjaunu sėklalizdžius.

Dubenėlyje sumaišome rudąjį cukrų su cinamonu. Jei kepimui naudosite tik dalį tešlos lakštų, pilnai užteks ir 5 nekupinų valgomųjų šaukštų cukraus ir vieno nubraukto arbatinio šaukštelio cinamono. Bet jei kepsite naudodami visus lakštus, kurių būna 5 arba 4, papildomai įberkite dar vieną šaukštą cukraus, o cinamono dėkite su kaupu.

Į dubenėlį su cukrumi ir cinamonu sudedame obuolius ir gerai išmaišome, kad tolygiai pasidengtų. Leidžiame kelias minutes pastovėti.

Pasiruošiame kepimo skardą ir ją išklojame kepimo popieriumi.

Pereikime prie tešlos.

Tešlos aš nekočioju. Tiesiog imu vieną sluoksniuotos mielinės tešlos lakštą, pasidedu ant pjaustymo lentelės ir pjaustau apie 2 cm. juostelėmis iš pločio.

Imame obuolio skiltelę ir apvyniojame ją tešlos juostele. Gerai prispaudžiame juostelių galiukus, kad kepant neatsivyniotų.

Prieš vyniodami tešlos juostelę, ją šiek tiek ištempkite, tai atstos kočiojimą ir pilnai pakaks obuolio skiltelei apvynioti. Skiltelės nereikia paslėpti po tešla, liekantys tarpeliais skonio tikrai nesugadins.

Dedame paruoštas obuolių skilteles į kepimo popieriumi išklotą skardą ir leidžiame kiek pastovėti, kol įkaitinsime orkaitę iki 180°C.

Jei liko nors kiek cukraus ir cinamono mišinio, kuris susimaišęs su obuolių sultimis kiek suskystėja, galite su šaukšteliu tolygiai paskirstyti ant pyragėlių.

Kepame pyragėlius apie 20-30 min. arba kol gražiai paruduos.

Iškepusius sluoksniuotos mielinės tešlos ir obuolių pyragėlius galima apibarstyti papildomai dar ir cukraus pudra.

Skanaus!