SALDUS ČILI PADAŽAS (CHILLI SWEET)

Žiemos atsargų ragavimas ir rūsio lentynų tuštinimas pamažu įsibėgėja.

Praėjusiais metai pasisekė gauti nemažą kiekį aštrių čili pipiriukų, kurių dalį sunaudojau gamindama saldų čili padažą. Mūsų šeimyna tikrai nėra labai atsidavusi aštraus maisto gerbėja, tačiau kartais ir mums norisi paerzinti savo skonio receptorius.

INGREDIENTAI:

  • 2 l pomidorų sulčių
  • 400 ml obuolių acto
  • 1 kg cukraus
  • 5 a.š. druskos
  • 3-5 v.š. bulvių krakmolo
  • aštrių čili pipiriukų pagal skonį

Į puodą pilame pomidorų sultis, actą, dedame cukrų, druską ir smulkiai supjaustytus pipirus su visomis sėkliukėmis. Viską gerai išmaišome, užverdame ir ant vidutinės kaitros verdame apie 20 min.

Originaliame recepte, kurį pakeičiau ir pritaikiau sau, buvo siūloma naudoti 20 čili pipiriukų. Pipirai, kuriuos naudojau aš buvo tikrai aštrūs, tad panaudojus būtent tokį kiekį vargu ar būtume iš vis šį padažą kada ragavę. Man pilnai pakako 10 vienetų.

Tad gamindami šį čili padažą atsižvelkite į savo turimų pipirų aštrumą ir į tai, kokio aštrumo padažas jums būtų kaip tik.

Padažui baigiant virti, nedideliame šalto vandens kiekyje išmaišykite bulvių krakmolą ir supilkite į puodą. Išmaišykite, leiskite užvirti ir tada, kol dar karštas, supilstykite į stiklainius. Užsukite ir leiskite pilnai atvėsti.

Kiek reikės bulvių krakmolo, priklauso nuo to, kokio tirštumo padažo pageidaujate. 3 šaukštai vos vos sutirština, o panaudojus 5 – jau gaunasi pakankamai tirštos konsistencijos padažas.