NAMINIS MAJONEZAS

Kviečiu kartu su manimi, šių metų šventėms pasigaminti naminio majonezo.

INGREDIENTAI:

  • 1 kambario temperatūros kiaušinio
  • 200 ml aliejaus
  • 1 a.š. garstyčių
  • 0,5 a.š. druskos
  • 1 kupinas a.š. cukraus
  • 2-3 v.š. šviežių citrinų sulčių

Majonezo gaminimo procese, bent jau kiek man bandė išaiškinti, svarbūs du dalykai. Pirma, kiaušiniai turi būti ne ką tik iš šaldytuvo, o kurį laiką pabuvę kambario temperatūroje. Tad savuosius, kad per ryto skubėjimą nepamirščiau, išsiimu iš vakaro.

Antra, svarbu įrangos galingumas. Žinau, jog mano anyta majonezo išsiplakdavo rankiniu būdu, bet aš net nebandžiau šito varianto. Esu bandžiusi plakti su savo senuoju maisto smulkintuvu, kurio galia buvo 300W, tai … buvo bereikalingai sugadinti produktai.

Šiemet gavau išankstinę kalėdinę dovaną, galingą maisto smulkintuvą. Tad kaip manot, ką visų pirma pabandžiau padaryti? Teisingai. Majonezą. Ir kiek buvo džiaugsmo, kai viskas ėjosi lyk … majonezu patepta.

Tad naudojamos įrangos galia irgi lemia majonezo gaminimo eigos pabaigą.

O dabar apie patį procesą.

Į indą, aš naudoju 0,5 l stiklainį, sudedame visus ingredientus.

Maisto smulkintuvą įkišame į stiklainį, taip, kad jis atsiremtų į dugną ir įjungiame maksimalų režimą. Jo nereiktų kilnoti pirmyn ir atgal.

Po kelių sekundžių turėtumėte jau pastebėti, kad indo dugne susidaro majonezas. Tuomet lėtai keliame smulkintuvą į viršų, kol visi ingredientai susijungs, o visas aliejus įsiplaks į bendrą masę.

Tokį pačių pasigamintą majonezą drąsiai galima laikyti šaldytuve apie savaitę.